Fa i održivost

Fa pridaje veliku važnost zaštiti našeg okoliša. Doznajte više o našoj predanosti održivosti i našem partnerstvu.

Plastic Bank i Social Plastic

Od 2017. Henkel surađuje s društvenom organizacijom Plastic Bank kako bi se smanjila količina plastičnog otpada koji završava u oceanima.

Plastic Bank osnovana je 2013. sa zadatkom čišćenja oceana od plastike i borbe protiv siromaštva, dva svjetska problema i izazova. Plastic Bank gradi etički reciklažne ekosustave na obalnim područjima te skupljeni plastični otpad prerađuje za buduću uporabu. Njihov je koncept: mještani mogu skupljati plastični otpad s obale ili kopna te ga zamijeniti za novac ili (društvene) koristi.

Kako to funkcionira?

Primarni cilj Plastic Banke jest smanjiti količinu plastike u oceanu sprječavanjem da plastični otpad uopće dođe do vodenih putova i oceana te istodobno poboljšati živote ljudi koji žive u siromaštvu. Kako bi se postigao taj ambiciozan cilj, organizacija Plastic Bank razvila je etički reciklažne ekosustave za skupljanje plastičnog otpada.

  1. Plastic Bank gradi centre za skupljanje otpada u zemljama s visokim stupnjem siromaštva i nerazvijenim sustavom otpada.
  2. U područjima s centrima organizacije Plastic Bank, lokalno stanovništvo može skupljati plastiku s obala ili kopna te je donijeti u centre.
  3. Prema težini skupljenog plastičnog otpada i ovisno o vrsti materijala, skupljači dobivaju kompenzaciju, poput školskih sati za djecu, medicinske podrške, tehničke podrške ili novac.
  4. Plastic Bank zatim prerađuje skupljenu plastiku u recikliranu plastiku koju zovemo Social Plastic®. Social Plastic® može se koristiti za stvaranje nove robe poput naših Fa prozirnih bočica od 250 ml!

Henkel podržava trenutačne projekte u Haitiju, na Filipinima i Indoneziji te će značajno pridonijeti razvoju novih podružnica u Egiptu.

Želite znati više? Provjerite našu stranicu o partnerstvu s Plastic Bankom: Partnerstvo Plastic Bank (henkel.hr)